maanantai 25. helmikuuta 2013

Pasianssia pelaten

Pentin Tuvan asukkaat ovat pelanneet ahkerasti Mobility Waren pasianssia. Kyseessä on klassisesti toteutettu korttipeli ilman turhia hienouksia.

Monelle tietokoneen käyttäjälle pasianssi on tullut tutuksi Microsoftin Windowsin apuohjelmana. Mobility Waren pasianssi on käytännössä täysin sama peli, mutta käyttöliittymä on ohjelmoitu toimimaan kosketusnäytöllä.

Jos pelaaja tuntee ennestään pelin idean, niin käytön oppiminen on helppoa. Pelatessa tarvitsee käytännössä vain kahdenlaisia komentoja. Pelikortista pitää osata napata kiinni ja raahata se oikealle paikalle tai käyttää pikatoimintoa napauttamalla korttia nopeasti.

perjantai 22. helmikuuta 2013

Mitä seuraavaksi?

Kuunnellaanko musiikkia ja pelataan muutama erä pasianssia? Lähdetäänkö ajatusmatkalle nuoruuden Italiaan? Vai opitaanko piirtämään Steve Jobs?

Been there, done that. Musiikki jatkaa soimistaan, mutta muuten iPadille tuntuu löytyvän uusia käyttötapoja lähes päivittäin. Nyt on hauskaa kokeilla uutta! Tulevaisuudessa on myös mielenkiintoista nähdä, että mistä ohjelmista muodostuu ryhmäkotilaisten kestosuosikkeja.


Ryhmäkodin asukas piirsi kuvan HowToDraw-ohjelman opastuksella. Nimi Steve Jobs oli hänelle täysin tuntematon, joten teoksen nimeksi tuli ”karvaäijä”.

maanantai 11. helmikuuta 2013

Jo oli aikakin


”Kun meille ostettiin ensimmäinen radio, pidettiin sitä lähes ihmeenä. Koko kylä kokoontui kuuntelemaan sitä. Sieltä kuunneltiin kaikki lähetykset, eikä valinnanvaraa juuri ollut. Nyt sinä toit tänne tuon laitteen, josta löytyy kaikki maan ja taivaan väliltä. Miksi kummassa me täällä Pentin Tuvassa kuunnellaan siis vielä radiota?”

Se onkin hyvä kysymys ja vaikka myös perinteisellä radiolla on vielä paikkansa, niin tuntuu nykyaikainen tietotekniikka kiehtovan myös ikäihmisiä. Ryhmäkodin asukkaiden tutustuminen tablet-tietokoneiden maailmaan on pyörähtänyt käyntiin vauhdilla. Uusiin ohjelmiin ja sovelluksiin on tutustuttu innolla, eikä ihmettelyä ole herättänyt kuin yksi asia. Miksei meille esitelty näitä aikaisemmin?

Seija Lahtinen pitää pasianssin pelaamisesta. Aiemmin peli sujui korteilla, nyt käytössä on iPad. Vaikka aikaisempaa kokemusta tietokoneista ei ollut, onnistui pelaaminen kuten vanhalta tekijältä ainakin. Se niistä teknologisista haasteista.


Pentin Tuvan asukas löysi netistä nuoruuden matkoiltaan tuttuja maisemia. Eiffel-torni näytti ihmeellisen samalta kuin 30 vuotta sitten.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kokeilu starttaa

Kokeilu Pentin Tuvassa alkaa. Alkutunnelmat ovat innostuneet ja toivottavasti voimme välittää tunnelmia teillekin. Kerromme täällä blogissa mitä kokeilun aikana tapahtuu. Miten ikääntyneet suhtautuvat tablettilaitteisiin ja mitkä sovellukset ovat heille sopivia.



Linkki Youtubeen: Traileri kokeilusta